Vedsamlande Moderater gör intryck

Socialdemokraterna vill införa ett nationellt högkostnadsskydd för dina elräkningar. Vi vill också införa ett lokalt klimatpaket för vanligt folk, som gynnar både plånbok och klimat.

Det är många som oroar sig inför vintern, många ser över sina elkostnader nu

Nyligen såg jag ett roligt FB inlägg från en kompis. Han är en erfaren reklam-man från Göteborg som jag känner från den tid jag var egen företagare. Han hade två vagnar kopplade efter sin bil fulla med ved och skrev, ”den som har mest ved vinner”, typiskt han, för han är väldigt roligt, go och Moderat, alltid moderat. Vi gillar varandra ändå.

S vill ha ett högkostnadsskydd på elpriserna

Kompisens FB-inlägg med fulla vedvagnar likt ett tåg bakom sin bil, beskriver på ett bra sätt den stress vanligt folk känner inför vintern. Folk har ont i magen. Om jag hade tid skulle jag snacka med honom hur han känner inför att Socialdemokraterna vill införa ett högkostnadsskydd mot de höga elpriserna för svenska hushåll och företag.

Omfattningen på stödet är dubbelt så stort som det Moderaterna tidigare presenterat. S-stödet kommer att innebära viktiga lättnader för svenska elkonsumenter. Se S-högkostnadsskydd

Elak kostnadsutveckling kräver skarpa förslag

Jag fattar varför han samlar ved, kostnadsökningarna är elaka, som kriget med 64 stängda hamnar runt om i världen innebär. Undrar vad min vedsamlande gamla Goa kompis tänkte när Sossarna la det förslaget? Jag tror han tycker det är ett skarpt och bra förslag för vanligt folk, ett högkostnadsskydd för elräkningen.

Vad har SD erbjudit?

SD är nu största parti på den borgliga sidan. Jimmy borde i så fall bli statsminister. Så vad har SD erbjudit? Jo ett stort smile som gammalt nazistparti med ledande siffror. Jag har inte hört något. Men jag vet att de har fått fina stödhjul av Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna när de åker runt på en förvirrad elbuss-turne

Smarta klimatpaket för vanliga familjer i Kungälv

Här i Kungälv har Socialdemokrater över 100 punkter för ett bättre Kungälv. En av dem är relevant, med anledning av vedsamlande gamla kompisar. Socialdemokraterna i Kungälv vill införa ett lokalt klimatpaket för vanligt folk som gynnar både plånbok och klimat.

Alla vill se över sina kostnader och sin hållbarhet

Elförsörjning, fjärrvärmeförsörjning, solcellsutbyggnad, laddinfrastruktur och energieffektivisering är områden där kommunen har rådighet, inte minst genom sitt energibolag, här har vi har möjlighet att genomföra åtgärder för att nå en högre grad av förnyelsebar energi, sätta ihop ett lokalt klimatpaket som är bra för både miljön och plånboken. Det vill vi göra genom att vi äger Kungälvs Energi och det ska ske i samarbete med lokala företag och fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare.

Jag och Socialdemokraterna kommer arbeta hårt för en prisvärd och hållbar energi för alla. Vi vill ta fram ett riktigt smart och bra klimatpaket för både klimat och plånbok, för att klara detta behöver vi Socialdemokrater din röst. Men det avgör du.

Länk till vårt lokala program Kungälv 2026

Miguel Odhner
S-kandidat till kommunstyrelsens ordförande
Kandidat #2, Kommunfullmäktige / Socialdemokraterna i Kungälv

 

Visningar: 50