Valberedningens förslag till riksdagslista i Göteborgsområdet toppas av Kenneth G Forslund från Kungälv

Kenneth är riksdagsledamot sedan 2002 och är sedan 2014 ordförande i riksdagens utrikesutskott. Just nu i denna oroliga tid ett av de mest centrala uppdragen i hela riksdagen.

Under sin tid i riksdagen har han bland annat haft ansvar för EU-frågor, global utvecklingspolitik och nu de senaste åren säkerhetspolitiska frågor. Han har dessutom ingått i Socialdemokraternas arbetsgrupp som under 2021 arbetade fram ett nytt internationellt program som antagits av Partistyrelsen.

– Sverige går mot val i höst i en av de mest dramatiska händelseutvecklingarna i Europa på över 80 år. En europeisk demokrati är under invasion av ett annat europeiskt land. Sällan har uppdraget som riksdagsledamot varit mer ansvarsfullt och krävande. Sverige och Europa står mitt i stora hot, ytterst är demokratin hotad.

– Jag ser fram emot både valet och nästa mandatperiod. Valberedningens förslag till valsedel innefattar både erfarenhet och förnyelse samt bred och varierad erfarenhet. Precis det som Sverige behöver i det här mycket allvarliga läget, säger Kenneth G Forslund.

– Som ordförande för Kungälvs Arbetarekommun är jag synnerligen stolt över Kenneth G Forslund som med både lugn, stor erfarenhet och klokskap ges förtroende att för hela Göteborgsområdets företräda oss Socialdemokrater för oss 11 kommuner runt Göteborg, säger Camilla Haag, Arbetarekommunens ordförande i Kungälv.

Mediakontakt:
Camilla Haag T. 073-3225983 Epost: Camilla.Haag@kungalv.se
Kenneth G Forslund T. 070-5608783 Epost: kenneth.g.forslund@riksdagen.se

OM SOCIALDEMOKRATERNA I GÖTEBORGSOMRÅDET
Partidistrikt för Arbetarekommunerna i Härryda, Partille, Öckerö, Stenungsund, Tjörn, Ale, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Kungälv och Alingsås.

Listan förväntas fastställas vid Socialdemokraternas i Göteborgsområdets distriktskongress.

Visningar: 596