Sveriges lägsta arbetslöshet!

Foto & Copyright: Martina Huber/Socialdemokraterna

Idag utmanas demokratin av de som vill dra isär samhället. Allt ska skyllas på invandrare eller någon annan. Sådant står inte vi för. Alla ska ha möjlighet att växa upp i ett tryggt och öppet Kungälv.

Vi ska leva ett gott liv i Kungälv – tillsammans

Och det händer mycket nu. På tre år har Socialdemokraterna vänt utvecklingen i Kungälv. Jobben, skolresultat, barnfattigdom, bostadsbyggande, föreningsstöd, fri kollektivtrafik för yngre och pensionärer, miljöutsläpp, äldreomsorgsköer och antal brott, många siffror pekar rätt. Vi har halverat ungdomsarbetslösheten och femdubblat antalet sommarjobb. Vi visar för fjärde året i rad stora plusresultat, statsbidrag och skatteintäkterna överstiger verksamhetskostnaderna. Det är bra och behövs.

M, KD, C och SD har rätt att lägga sina budgetförslag. Socialdemokraterna säger nej till att sänka skatten, säga upp 200 personer samtidigt som vi bygger nya skolor och äldreplatser. Det är inte trovärdigt att svartmåla kommunens ekonomi och samtidigt vilja sänka skatten i Kungälv. Vi tycker det är dags att sluta tala illa om Kungälv och vara lite mer stolta tillsammans.

Även om det händer mycket bra i Kungälv finns otrygghet. En oro för framtiden, sjukvården, skolan, droger och brott, det tar vi på allvar. Det som är glädjande är att nu minskar barnfattigdomen och försörjningsstödet (socialbidrag), mest i våra utsatta områden. Medborgare som flytt från andra länder kommer nu ut i enklare jobb, det behövs, företagen i Rollsbo behöver folk!

Vi går till val på att nå målet om Sveriges lägsta arbetslöshet och att alla unga ska ha ett sommarjobb, med rättigheter och skyldigheter.

Vi har ökat från 150 till nästan 800 feriejobb, tillsammans med företag och föreningar. Unga ska lära sig att arbete är grunden för välfärden. Vårt mål är ett Kungälv där alla jobbar och bidrar, oavsett vem man är. Alla ska kunna leva på sin lön och vi står för schyssta villkor. Ingen ska särbehandlas, alla, även nya medborgare skall ut i arbete direkt, det behöver såväl företag, kommunen som individen.

Jobben är viktigast. Kungälv har möjligheten.
Vi ska framåt tillsammans.

 

Vårt löfte är att arbeta för Sveriges lägsta arbetslöshet!

 

För Socialdemokraterna i Kungälv

Erika Sjöblom, Partiordförande Kungälv
Miguel Odhner, Kommunstyrelsens ordförande

 

#röstarött #SKungälv #BoIKungälv #StarkareTillsammans


Starkare tillsammans – 15 vallöften för Kungälv

Träffar: 1847