Socialdemokrat i en global värld

Vad betyder det att vara socialdemokrat i en global värld?

Den globala världen

Våra Svenska storföretag ägs idag av koncerner vars hemvist finns i andra delar av världen. Vi har haft stor invandring över tid och vårt svenska språk är ständigt i förändring. Våra seder har förändrats gamla försvinner och nya kommer till  halloween är ett ex på det.

Förändrat språkbruk

Medier har förändrat vårt språkbruk. Våra barn och ungdomar använder datorer och surfplattor och får där influenser från hela världen. De lyssnar på rappare som använder nya ord från olika språk vi får en mix och svenska akademiens ordlista uppdateras med  ett antal nya ord varje år.

Nyheter

Nyheter är gamla redan efter 24 timmar. Vilket innebär att papperstidningar är på väg att sakta fasas ut. För att ta in allt som händer i vår globala värld tvingas vi till att snuttifiera och detta innebär att vi sällan hinner fördjupa oss i något. Detta får till följd att svenska folket tycker mycket men få av oss gör nödvändiga djupdykningar i olika ämnen.

Debatterna på nätet kan bli därefter och det är då som elakheterna får så stort fäste.

Livsvillkor i andra länder

Man skulle kunna tro att vi med de nya mediernas hjälp skulle få mer underlag för förståelsen för livsvillkor i andra länder men är det så…

Den globala socialdemokratiska solidariteten sträcker den sig in i din dator och påverkar dig? Eller är avstängningsknappen bra att ha??

Ilska

Stannar hjärnan i ilska när Cayman Islands har fått ännu en miljonär med våra gemensamma pengar som skulle ha gått till skola vård och omsorg???

Det har alltid funnits rika människor men fördelningspolitiken då?? Betyder det att vi alltid måste kämpa för att fördelningspolitiken skall fungera???

 

Ingela Rossi