Distriktskongress 2022

Magdalena Andersson

Partiordförande och statsminister Magdalena Andersson besökte Socialdemokraterna i Göteborgsområdets distriktskongress den 2 april och höll tal. På kongressen fastställdes valsedlarna för riksdags- respektive regionvalet i höst. Från Kungälv är Kenneth G Forslund och Linda Åshamre bland toppkandidaterna.

Magdalena Andersson gästade kongressen

I sitt tal tog Magdalena Andersson bland annat upp Rysslands krig i Ukraina, det svenska försvaret och pensionärernas situation.

Det är ett totalt förändrat säkerhetspolitiskt läge. Därför har regeringen bjudit in riksdagens partier till säkerhetspolitisk överläggning. En översyn för att se vad som är bäst för Sverige, sa Magdalena Andersson.

Sverige har gått från att ha ett försvar som passade för bra väder, nu har vi ett försvar av Sverige, fortsatte hon.

I sitt tal tog hon också upp pensionärernas situation och de förbättringar som den socialdemokratiska regeringen vill göra med bland annat tillägg med 1 000 kr för dem med lägst pension.

Det är klart att pensionärer ska ha rimliga pensioner, det handlar om respekt, sa Magdalena Andersson.

Kenneth & Linda

När valsedlarna för riksdags- respektive regionvalet fastställdes fick Kenneth G Forslund och Linda Åshamre förtroendet att stå på topplatserna från Kungälv. Kenneth G Forslund fick förnyat förtroende som första kandidat på riksdagslistan. Linda Åshamre flyttades jämfört med förra valet upp till en femteplats och tillhör nu toppkandidaterna i regionvalet.

 

Visningar: 303