Cykla mellan Göteborg-Oslo

Ny nationell cykelled i Bohuslän.

Med start i Göteborg och stopp vid Bohus fästning började några sin resa mot Stenungsund och slutstationen Ljungkile. Några började från Uddevalla för att mötas i Stenungsund.

Två Socialdemokratiska kommunalråd cyklade från var sitt håll och möttes i Stenungsund, det var Miguel Odhner från Kungälv och Ingemar Samuelsson från Uddevalla.

Nya jobb inom besöksnäringen

För Socialdemokraterna är det viktigt att satsa på jobben inom besöksnäringen. Längs denna cykelled kommer vi se mat, övernattningen och upplevelser kommer utvecklas. Andra positiva effekter är miljö och folkhälsa. Ett enat Bohuslän är grunden för projektet, ett samarbete som leds av Miguel Odhner. Västkuststiftelsen är de som projektleder.

25 mil klart 2023

Västkustleden tar dig genom sju västsvenska kommuner, från Göteborg till Strömstad via Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Munkedal, och Tanum. Genom västkustens varierande landskap från kulturhistoriska jordbruksmarker och skogarna till havet binder Västkustleden samman en rad sevärdheter, bland annat Bohus fästning, Bohusläns Museum i Uddevalla, och världsarvet hällristningarna i Tanum. Hela leden blir cirka 25 mil lång och målet är att den ska stå helt klar under första halvåret 2023.

Från Danmark till Norge

Västkustleden är tänkt att koppla ihop den redan populära Kattegattleden i söder med Nordsjøruten i Norge

Alla som bor i Bohuslän älskar Bohuslän och kommunernas mål är att du skall kunna cykla, vandra och som vanligt åka båt genom Bohuslän. Det är med stolthet jag och politiker i alla färger nu delinvigt denna nationella delsträcka. Jag cyklade en bit och tåget med cykel hem, det fungerade utmärkt, bara att rekommendera, avslutar Miguel Odhner, KSO Kungälv / ordförande Ett Enat Bohuslän.


Länkar:

Göteborgsposten om cykelleden

Kungälvsposten om cykelleden

Kungälvs kommun om cykelleden

STO om cykelleden

 

 

Visningar: 507