Att få leva ihop

Det är inte en självklarhet att få leva tillsammans 2020. Kungälvatrion har uppmärksammat att det inte är möjligt att få bo tillsammans med den man älskar eller tom är gift med om man tillhör “fel personkrets”. Så kan vi inte ha det och en ändring måste till så snart som möjligt. Alla oavsett handikapp skall ha möjlighet att kunna leva ett så normalt liv som det är möjligt och då skall inte Kommunen sätta käppar i hjulen.

Kungälv utreder rättighets- och likabehandlingsfråga – att få leva ihop

Skrivelse till Kommunstyrelsen

Jag har idag lyft en skrivelse till kommunstyrelsen om ett uppdrag till att utreda möjligheterna för att skapa flexibla boendeplatser för personer som bor i en bostad med särskild service för vuxna. Skrivelsen är en del av Kungälvstrions arbete med att lyfta funktionshinderfrågorna upp på den politiska agendan.

Det förvånade mig att det 2020 inte är en självklarhet att få leva ihop med en annan person. När jag uppmärksammades på detta kände jag som socialdemokrat att detta är något vi behöver se över. Nu startar vi en utredning, vi vet inte var den landar, jag ser fram emot om vi kan bryta ny mark i denna rättighets och likabehandlingsfråga.

Läs skrivelsen här:

Inga köer inom LSS-bostäder

Som Socialdemokrat är jag också stolt över att samarbeta i Kungälvstrion tillsammans med Moderaterna och Centern. Vi har i vår gemensamma politik lyft fram, inte bara äldre, utan även att alla politiska mål skall omfatta alla medborgare med en funktionsvariation. Den tredje september behandlar Kommunfullmäktige också ett nytt förslag för fler LSS bostäder, om inte Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna eller Utvecklingspartiet stoppar våra förslag kommer vi för första gången på många år inte ha några köer för LSS. För mig som Socialdemokrat känns det extra viktigt att vi kapar bort köerna, vårt lokala vallöfte var att förstärka LSS, då ska folk kunna lita på det.

https://socialdemokraternakungalv.se/det-skall-vara-enkelt-att-fa-hjalp-forstark-lss-och-assistans/

Pia Gillerstedt

Pia Gillerstedt
Social- och omsorgsråd

Träffar: 366