Vill du ha en annan utveckling?

Det går att förändra Kungälv, Sverige och världen

I dagarna presenterades jämlikhetskommissionens rapport för den S-ledda regeringen. Vi Socialdemokrater vill skapa ett mer jämlikt samhälle. Det går att förändra. Därför uppmanar vi dig att gå med i Socialdemokraterna. Ta steget och påverka.

– Jag är stolt över Kungälv och Sverige men här finns väldigt mycket att rätta till och förändra, så är min vardagliga känsla och därför engagerar jag mig politiskt. Ända sedan jag gick med i SSU har jag upplevt att jag alltid kunnat påverka Socialdemokraternas politik, såväl ideologisk som praktiskt, vad som måste ändras i Kungälv och Sverige. Man lär sig mycket genom politiken och det känns hela tiden som vi har nya utmaningar framför oss. Om jag ska nämna något av det jag haft förmånen vara direkt delaktig i att förändra i Kungälv så är det rätten för unga till ett sommar/feriejobb och beslutet att satsa på Mimers Hus, säger Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv.

Som medlem kan du förändra Sverige

Som medlem i ett parti kan du även påverka nationellt, det är nästan ännu häftigare ibland. Jämlikhet är viktigt för många Socialdemokrater. Många Socialdemokrater är ju förbannade att skillnaderna mellan de som har och de som inte har – ökar mer i Sverige än i andra OECD länder, vi vet ju att trygga människor vågar! Alla måste inte vara lika eller tjäna lika, det fungerar inte. Däremot skall alla ha lika goda chanser. Jämlikhet och tillväxt hänger ihop. I länder med stora skillnader är ingen trygg, då får du inte maximalt av vad vi tillsammans kan göra för att bygga vårt samhälle starkt.

Jämlikhetskommissionen är ett medlemsbeslut, ett kongressbeslut från 2017.

Kommissionen har tagit fram förslag för att långsiktigt minska klyftorna. Denna jämlikhetsrapport som nu överlämnats till den Socialdemokratiska finansministern redovisar kommer från ett beslut på just Socialdemokraternas partikongress. Partikongressen är vårt högsta beslutande organ, där bestämmer medlemmarna över Sveriges största parti och vår politik och när vi har möjlighet att agera, därmed direkt över landet Sverige. Till partikongressen kan du som medlem skriva motioner eller delta som ombud.

En annan värld är möjlig

Rapporten från jämlikhetskommissionen är klar, den behandlar hela samhället och visar att en annan värld är möjlig. Den visar att växande ojämlikheten är möjlig att bryta genom politiska beslut samt att ökad jämlikhet och tillväxt mycket väl kan gå hand i hand.

Läs mer här om jämlikhetskommissionen, hör av dig till oss, vi vill gärna ha med dig som medlem 🙂 https://www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2020-08-06-okad-jamlikhet-och-tillvaxt-gar-hand-i-hand

Starkare Tillsammans

Hör av dig till mig, så tar vi en fika, jag berättar gärna om mina erfarenheter om att vara politiskt aktiv, vad och hur man lär sig, om uthållighet och att demokrati är trögt, fint men fungerar. Du kan alltid ta en fika med mig som kommunalråd, tel 070-3520101 eller miguel.odhner@kungalv.se

Kommunstyrelsens ordförande

Miguel Odhner

Kungälvs kommun