Välkommen på öppet hus – Arena Kungälv vid Yttern!

Vi går från en ort till en stad och behoven för bra träning, mer tak över is, hallar, simning inom idrottens Kungälv brådskar sedan väldigt länge. Och så, förra året fattade kommunfullmäktige enigt beslut om Kungälvs nya Arenaområde vid Yttern, hur det ska finansieras och byggas för de behov som finns nu och framåt. Det finns nu goda förutsättningar att Kungälv går från ord till handling!

Kungälvs Arena i 3d

Den 25 april klockan 17.30-20 bjuder Kungälvs kommun in till öppet hus i stadshuset. Kom och ta del av förslaget till ny detaljplan och prata med de tjänstepersoner som arbetar med detaljplanen och projektet. För nu finns planförslag ute där du kan kolla i 3d på anläggningen på nätet här eller ta del av handlingarna i Stadshusets entré eller på Kungälvs stadsbibliotek under gällande öppettider. https://eu.opencitiesplanner.bentley.com/kunglvskommun/arenaomradetvidyttern

Viktigt gå från ord till handling

Det finns alltid utmaningar som vatten, trafik, rödlistade djur och fornminnen eller för den delen krig, räntekostnader och materialfördyringar men vi vet vart vi ska och vi har en plan och resurser, så har vi tur börjar det röjas i området i år och byggas nästa år.

Viktig fråga för Socialdemokraterna

För Socialdemokraterna i Kungälv är detta och har varit i flera valrörelser, en viktig fråga att lösa. Nu finns äntligen stor politisk enighet. Området byggs i etapper. Först kommer isidrottens behov enligt nuvarande plan. Socialdemokraterna kommer fortsatt kämpa på för att gå från ord till handling. Vi vill se dessa planer förverkligas om ett dubbelt så stort bad, en ny ishall, bandyhall, flera träningshallar på plats. Vi vill skapa Arena Kungälv, en mötesplats för alla. Det skall du lita på.

Välkommen på kommunen öppet hus!

Välkommen ta en titt och tycka till om, förslag till framtidens Kungälv.

Miguel Odhner (S)
Kommunstyrelsens ordförande

https://www.facebook.com/kungalvskommun/posts/351006853732875

Visits: 584