Sveriges yngsta politiker!

Assar Wixe

Assar Wixe, vänj dig vid namnet. På onsdag går han som Sveriges yngsta politiker till kommunstyrelsen.

Valdes enhälligt

Förra veckan valde ett enhälligt Kommunfullmäktige in Assar Wixe, 18 år i Kungälvs kommunstyrelse. Det innebär att Assar blir Sveriges yngsta kommunstyrelseledamot.
– Jag vet att ingenting sker av sig självt. Mitt mål är att radera ut fattigdomen och ojämlikheten. Jag vill öka jämlikheten i Kungälv och se till att alla för ett värdigt liv.
– Jag uppmanar andra att engagera sig partipolitiskt eftersom det är där man kan påverka på riktigt och att förändringen blir större och kraftfullare ifall det görs tillsammans, säger Assar Wixe.

Assar Wixe

Assar Wixe är aktiv i SSU och Socialdemokraterna. Assar bor med sina föräldrar och sin syster i Tjuvkil, Kungälv. Assar har läst Estet-Teater & Samhäll på schillerska gymnasiet i Göteborg.
– Socialdemokraterna är ett framtidsparti, för oss är det självklart att vi har unga med i politiken och inte bara på papperet, säger Erika Sjöblom, Arbetarekommunens ordförande i Kungälv.
Kommunstyrelsen är den ”tyngsta nämnden” i Kungälv och ansvarar för en treårig budget på över 6 miljarder och 3500 anställda.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med Assar? Påverka en ung politiker?
E-post: assarw@me.com
Telefon: 0735208969