Mer idrott i skolan

Peter Gustafsson

50 år från Ytterby
Materialhanterare
Kandidat #34, Kommunfullmäktige / Socialdemokraterna i Kungälv

Jag heter Peter Gustafsson och bor i Björkås, Ytterby. Arbetar som truckförare på Volvo Torslanda sedan några år efter en del studier. Jag är engagerad i olika föreningsverksamheter, bla inom politik, folkbildning och idrott.
På fritiden så gillar jag att träna, promenera och lyssna på ljudböcker, poddar eller musik, när jag inte umgås med barn o sambo.

Mer idrott i skolan

Generation efter generation med barn blir allt mer stillasittande under sin fritid. Jag ser minskade tider för idrott och rörelse i skolan, vilket jag vill ändra på. Lösningen är inte konkret och enkel. Ett steg på vägen kan vara kontakt med organisationer likt Generation Pep. Dock är det vår skyldighet som politiker att ge förutsättningar för en aktiv fritid för barn och unga.

Träffar: 149