Tidigt upptäckt stoppar unga kriminella i Kungälv

Anne-Lise Lindström

63 år från Harestad
Socialt arbete
Kandidat #29, Kommunfullmäktige / Socialdemokraterna i Kungälv

Jag heter Anne-Lise Lindström och bor i Harestad och arbetar inom socialtjänsten. Jag är engagerat i Hermansby S-förening, kyrkofullmäktige och Torsby församlingsråd. Jag älskar skog, fjell och hav, naturen är underbar. Mina fritidsintressen är trädgårdsarbete, promenader i skog, mark och på fjället, samt havsfiske. Fritiden tillbringar jag gärna i trädgården och stugan i Norge tillsammans med min man, barn, barnbarn och vänner. Jag sitter med i Arbetarkommunens styrelse och tycker det fungerar bra.

Tidigt upptäckt stoppar unga kriminella i Kungälv

Förebyggande arbete är viktigt. Se behoven tidigt och tillsätt insatser i ett tidigt skede. Vi måste använda hela samhällets krafter. Samarbete med förskola/ skola, socialtjänst, polis, hälso- och sjukvården för att stötta barn i tidigt skede med så få
byråkratiska hinder som möjligt. För att möta kriminalitet måste vi börja tidigt i förebyggande syfte för att åter öka tryggheten i vårt samhälle. Vi måste lyfta flera förslag som stärker barn och ungas rätt till en trygg uppväxt så att de inte väljer kriminalitet som karriärväg. Det är först när vi som samhälle erbjuder bättre alternativ som vi slipper fråga oss varför unga väljer kriminalitet. Stärk det nära samarbete. Kriminaliteten berör oss alla och om vilket samhället vi vill leva i.

Visningar: 63